Bucovina intre motocei si oua incondeiate

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Inca o zi plina de experimentat trairi si captat emotii este aproape de sfarsit. Ziua trei ne-a dat mana Bucovinei pentru a ne inlantui intr-un dans ametitor, venal si neasemuit de unduitor. I-am strabatut dealurile, i-am cutreierat padurile pentru a-i cunoaste manastirile si locurile creatoare de poezie. Am cunoscut Codrii de Arama  si Padurea de Argint cantate mirific de Eminescu, ne-am linistit tumultul cotidian in manastirile Agapia si Varatec si ne-am bucurat ca niste suflete de copii ce au patruns in camara bunicii de dulceturile si serbeturile trudite de maicute.

Marturisesc ca m-am intristat putin cand am vizitat Dragos Voda, o gradina zoologica ce adaposteste niste animale triste de situatia lor de a sta incarcerate intre betoane si drugi de fier, mai rau decat prizonierii din evul mediu. M-am bucurat insa de privelistea oferita de zimbrii, ce impuneau atata  forta si personalitate, ce te sfidau cu privirea, incat m-am simtit o particula in fata naturii.

Apoi ne-am indreptat pasii catre Ozana si Humulestii lui Creanga, atat de iubit in randurile oamenilor din echipa. Marturisesc cu entuziasm ca este de departe cea mai frumoasa experienta legata de o casa memoriala pe care am avut-o pana acum. Locul respira si emana Irinuca, Calul Balan, Inul si Camesa si tot ce ne-a bucurat pruncia din povestile marelui  Creanga. Si mai minunate sunt personajele intruchipate in curtea de alaturi din basmele lui: ursul fara coada, vulpea marsava, lupul flamand aruncand ocheade iezilor, mata cu motoceii, pana si punguta cu doi bani.

Ne-am intors la Cetatea Neamtului, unul dintre edificiile grandioase ale istoriei noastre. Cetatea protejeaza  legende si eroi si iti pune la incercare vointa si perseverenta (ai ceva de urcat pana la ea 😀 )

Momentul special al zilei a fost incondeierea oualor. O tanara domnita, mester popular, ne-a explicat si ne-a facut un demo de pictare a oualor, pentru ca apoi, sa ne lase talentele ascunse sa-si faca aparitia. Ne-am jucat cu ceara, cu vopselele, cu incalzitul la bec si a iesit ceva frumos, dupa sufletele noastre. Al meu, putin mai psihedelic, dar dragut.:D

Imi plac oamenii locului, bunavointa si rabdarea lor si sa nu uit, primirea plina de voie buna si buna credinta. Va multumesc ca sunteti romani si ca v-am intalnit!

Redescopera Romania 2011 este un proiect Petrom, impreuna cu BCR, Dacia, Romtelecom, Paralela 45 si Muzeul National al Taranului Roman.

Credit foto Andra Zaharia.

  • addicted

    Bucovina noastra e plina de locuri frumoase de vizitat pacat ca drumurile criminale! 🙂

Leave Your Comment Here