Pantofii rosii. Margarete de camp.O cordelina.

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

S-a trezit ametita și în derivă.  Contrastul dintre irisul atât de verde și pupila moștenită a bunicului, cea mai neagră pupilă, îi trasează câteva umbre speriate pe chip.

Un zâmbet retras în colțul gurii lui rânjeste obosit. Buza inferioară, cărnoasă și ursuză se arcuiește în  încercarea de a arata puțină duioșie. Cu ochii fermi și îngândurați îi privește stângăciile, tremurul și printr-un acces de bunăvoință distrată se apropie să-i simtă respirația. Îi sărută gâtul, se retrage pentru a admira și se apropie din nou, atât de mult, încât să poată inhala căldura întregului ei trup.

Natașa deschide ochii, se află într-o mașină și tot ce-și amintește sunt pantofii roșii pe care  îi  are încă în  picioare.

Are și o bucată de cordelină în buzunarul paltonașului lipit de trupul gol. Încearcă din răsputeri să-și amintească ce e cu ea. O ține în mâna albă și prelungă, o întoarce, o privește arzător și cu toate acestea, nimic. Pur si simplu nu-și amintește. Prin cap i se învârt imagini disparate, aude două voci îndepărtate și simte un fior cum îi șerpuiește spatele, făcându-i sânii să tresară speriați.  Își simte trupul prins într-o poveste între Carul Mare, margarete de câmp și fragi sălbatici…

Leave Your Comment Here