Autismul şi implicarea mea

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Pentru că astăzi este Communication ShutDown, eu aleg să-mi arăt suportul faţă de copii cu TSA (tulburări din spectrul autismului) printr-un proiect.

Ideea am prezentat-o acum ceva vreme la întâlnirile Webcultura, unde am primit primele reacţii pozitive, primele încurajări şi primele promisiuni de susţinere. Între timp am mai muncit la el, iar acum mi-e mult mai clar în ce direcţie vreau să-l îndrept.

Pe scurt, pentru a întelege legătura mea cu această cauză, am fost voluntar activ un an şi jumătate la Autism Romania. În tot timpul acesta, am cunoscut o mulţime de forme ale autismului, am învăţat cum să înţeleg şi să comunic această tulburare, am cunoscut copii cu diverse forme de autism, de la cele mai uşoare – sindromul Asperger până la cele mai grele şi mai înfiorătoare manifestări.

Am cunoscut oameni care mă depăşeau fără ezitări în cunoştinţe de teorii şi doctrine politice (eu licenţiată în Ştiinţe politice), în teorii ale fizicii (pe care le uitasem din liceu, ei însă nu), dar avea dificultăţi în a sta mai mult de jumătate de oră concentraţi sau în a se încheia la şireturi.

Ideea proiectului este simplă: ştiu ce putere poate avea social media dacă îşi propune ceva; ştiu ce putere au bloggerii atunci când susţin un lucru în care cred şi vreau să demonstrez asta într-un mod organizat, ajutând mai mult decât cazuri izolate. Ştiu că pot schimba legislaţia ca cetăţean şi ştiu că aceşti copii cu autism au nevoie de asta. Ştiu că au nevoie de centre, de medici specialişti, de educatori informaţi, terapeuţi şi susţinerea noastră.

Astfel că, în principal mi-am propus să dezvolt o campanie extinsă de  conştientizare a acestei tulburări şi, cu susţinerea voastră, iniţierea unei  propuneri legislative de susţinere a copiilor cu TSA.

Voi reveni cât de curând cu toate detaliile, cu un site dedicat acestei cauze, iar până atunci, aştept impresiile voastre şi mailurile în cazul în care vreţi să vă implicaţi.

Leave Your Comment Here