Tăşuleasa Social sau cum să crezi în viitor

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Miercuri, 30 iunie, în Dorna Candrenilor am participat  la inaugurarea unui Centru de educaţie pentru voluntari, în cadrul proiectului Paşaportul Verde*.

Am fost invitată ca  bloggeriţă (şoc:D), pasionată de ong-istică. Au aflat oamenii că mie îmi sunt dragi voluntarii şi proiectele de implicare civică, iar  Iulian îmi ştie pasiunea de la Lecturi Urbane. Aşa am ajuns în Moldova cea nevizitată de mine şi am urcat chiar până sus în nord, în judeţul Suceava.

M-a bucurat enorm să văd copii motivaţi, cu iniţiativă, săteni ce colectează selectiv, oameni cu simţ al răspunderii şi o mulţime de  idei frumoase transformate în proiecte reuşite.

Am vizitat Centrul de educaţie pentru voluntari, am ascultat Fără Zahăr în căminul cultural şi am adorat din start  Tăşuleasa! E o enclavă magnifică într-o ţară de la care nu se mai aşteaptă nimic, este încă un exemplu valid că azi da, că se poate, că se merită!

Am mers cu o gaşcă faină de jurnalişti vreo 20 de ore cu trenul (dus-întors, bineînţeles) şi aşa l-am cunoscut pe criticul literar Marius Chivu (ce scrie frumos, frumos), iar la Tăşuleasa m-am bucurat de prezenţa  realizatorului TV,  Cătălin Ştefănescu, om fain pe care îl admir, a scriitorului Attila Bartis şi a Adei Milea, femeie minunată, pe care o ascult cu plăcere şi căruia îmi tot venea să-i spun “bine” (aici veţi întelege de ce :)))

Mulţumesc pentru invitaţie şi abia aştept să mă întorc în ţinutul Dornelor, în ţara Tăşuleasa.

Mai multe informaţii despre proiect puteţi găsi aici:

Tasuleasa Social a curatat de gunoaie Dorna Candrenilor. Simplu si omeneste

A mai scris colegul meu de “secta”, Adi  (cam aşa am fost identificaţi printre jurnalişti :D):

Tășuleasa: Să punem fapte unde am pus vorbe

*Asociaţia Tăşuleasa Social şi Coca-Cola HBC România au desfăşurat în perioada 15 martie   30 iunie proiectul educaţional Paşaportul verde, susţinut de Ministerul Mediului şi Pădurilor şi Parcul Naţional Călimani, prin care au încercat să schimbe mentalităţile localnicilor din Poiana Negri şi să-i convingă să colecteze gunoiul selectiv. În cadrul proiectului au fost implicaţi peste 200 de tineri, cea mai mare parte dintre aceştia elevi la liceul din Dorna Candrenilor.

**fotografii realizate de Bogdan Gîrbovan

Leave Your Comment Here