Blogtrip Timişoara

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Am cunoscut atâtea stări şi am întâlnit ataţia oameni frumosi încât mi-ar trebui 2 zile să pot povesti tot ce a făcut din blogtrip o experienţă minunată. Am să încerc să-i pomenesc pe toţi cei care mi-au deschis o viziune sau mi-au îndulcit oboseala şi emoţiile, precum şi toate lucrurile faine pe care le-am observat şi învăţat în acest week-end.

Călătoria în sine mi-a adus tot ce are nevoie un om ca să poată relaţiona şi întelege lucruri mult mai bine. Am avut Dunarea de-a stânga, munţii imprejur, soarele-n păr şi o multime de verde în ochi. ( nu al irisului meu ci al pădurilor :P) Am reuşit să văd o cetate înconjurată de ape, m-am simţit puţin acasă având Dunarea aproape, m-am bucurat de frunzele uscate din Baia de Aramă şi am degustat aer clar.

În ceea ce priveşte destinaţia finală, Timişoara, oraşul este atât de frumos încât nu contează dacă îl vezi ziua sau noaptea, din maşină sau dacă îl baţi la picior. Din păcate timpul nu a avut îndeajuns de multă răbdare pentru ca noi să vizitam tot ce trebuie în orasul de pe Bega, însă ce am văzut este suficient pentru a mă face să mă întorc ori de câte ori voi avea ocazia.

Oamenii au fost tare frumoşi- atât cei cu care am plecat din Bucureşti cât şi gazdele noastre timişorene. Am avut ocazia să văd omul din spatele unui brand, faţa din spatele unui avatar, gesturile din spatele unui tweet, fapt pentru care sunt tare mândră. Încă o dată mi s-a adeverit credinţa că m-am născut în locul potrivit.

Am reuşit să o cunosc (într-un final) pe brăileanca Raluxa, pe energica Lavinia, pe Dany, ce involuntar mi-a mustrat inconsecvenţa prin atitudinea riguroasă pe care o are faţă de ceea ce face, pe Vlad care a condus ca un erou  şi ne-a încântat cu muzica lui (asta cred că deja se ştie) şi nu în ultimul rând pe Victor, al nostru membru de onoare de la Paralela45.

Dintre timişoreni am cunoscut-o pe Nebuloasa, o gazdă minunată, pe De_ce, Ovi Sîrb, Alex Bleau, Cristina_TM, Makavelis , Siropel, Mironeasca. Despre ei mi-e mai greu să scriu câte ceva, pentru că nu am avut timpul efectiv să-i cunosc, însă îi aştept în Bucureşti la un pahar de vorbă şi de ce nu, iniţiative de proiecte, oricând.

Totodată l-am revăzut pe Andrei Crivăţ, care, soc! e din Brăila :)) . Am depănat amintiri (pentru că am facut acelaşi liceu, deşi în perioade diferite) şi m-a învăţat un termen minunat pe care o să-l tot folosesc. În momentul în care lucrurile nu-ţi ies chiar aşa cum ţi-ai propus, asta e , “păţăşti”, important este să continui să faci cu convingere ce iţi place. Extrem de motivantă şi placută  a fost discuţia cu el.(din păcate n-am reuşit să gust  mâncare gătită de el 🙁 )

Şi acum, să trecem şi la partea profi a excursiei noastre, workshop-ul.

Ei bine, cu ocazia asta am înţeles ce vrea Bobby de la Blogtrip, ce vrea blogosfera de la noi şi ce trebuie să vrem noi de la blogosferă. Fiind foarte “la început”, deci nouă în blogosferă, sesiunea de prezentări şi dezbateri mi-a fost foarte folositoare. Am adunat multe informaţii pe care le voi extinde în articolele viitoare, despre solidaritatea în blogging, despre nişare, focus, stabilire de obiective şi priorităţi,  pluginuri şi teme de blog. Multumesc pe această cale speakerilor ce şi-au facut treaba excelent.

Am văzut ce lucruri frumoase se fac în oraşele din ţară şi apreciez sincer iniţiativa lui Bobby de a aduce în prim-plan oameni, prezentări, idei din toată ţara,nu musai din Bucureşti. Mi-a demonstrat că se poate, că nu trebuie să găsim motive de escapism în faptul că aparţinem unui anumit oraş sau unei anumite comunităţi, important este să ne concentrăm eforturile şi să ne cunoaştem între noi pentru a dezvolta proiecte mari, necesare, frumoase.

Nu în ultimul rând, multumesc sponsorilor Mercedes-Benz, Paralela45 şi Microsoft pentru suportul oferit acestui proiect.

Dupa un blogtrip de excepţie m-am întors cu idei noi, spirit reîmprospătat şi pofta de scris. Aşadar, ne vom “vedea” mai des pe blog şi voi face câteva adăugiri ce îmi doresc să fie în ton cu “poftele” voastre.

Leave Your Comment Here